Соленки пурички с кисело мляко

17/07/2018
Mariana
отMarianaДжедай56193720
"Пушенето на пури може и да е забранено, но яденето им със сигурност не - затова запретвайте ръкави и да ги опитаме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме содата в киселото мляко, добавяме олиото, солта и брашно, така че да получим меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да почине поне 30 минути след размесването.

След това разделяме тестото на 80-85 топчента, като всяко от тях разточваме на малка питка с квадратна форма. В единият край на питката слагаме по малко от плънката от разбъркани яйца и сирене и я завиваме на пура.

Соленките се нареждат на разстояние една от друга в предварително намазнена тава. Намазват се с яйце, поръсват се с ким и се пекат в загрята на 170 градуса фурна до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: