Класически Ньоки Карбонара

04/07/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф68376121566
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 221
  • Преглеждания за месеца309
  • Преглеждания за седмицата147
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ньоките се пускат в подсолена вода. Щом изплуват на повърхността. В тиган се загрява кравето масло и олиото. Чесънът се нарязва на дребно и се запържва. След него се слага нарязаният на кубчета бекон.

През това време се разбиват яйцата с предварително настъргания пармезан и прясното мляко.

Сварените ньоки се отцеждат от водата и слагат в тигана при бекона. Разбъркват се и след минута-две при непрекъснато бъркане се изсипва яйчната смес.

Тиганът се дръпва от котлона, бърка се още малко до сгъстяване на соса и накрая ньоките се поръсват със смлян черен пипер.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: