Бисквитена торта с маскарпоне, шоколад и прясно мляко

09/02/2013
Пламен
отПламенНовак
"Пухкав крем, нежни бисквити и шоколад ! Разкошно кулинарно удоволствие за ценителите на леките и приятни десерти е тази Бисквитена торта с маскрапоне и шоколад!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо126 135
  • Преглеждания за месеца1107
  • Преглеждания за седмицата328
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер маскарпонето със сметаната, захарта и ванилията. Разтопяване течния шоколад на водна баня. В блендер натрошаваме кафявите бисквити на трохи.

Във форма за торта започваме да редим един ред обикновени бисквити, като потапяме за кратко всяка бисквитка в прясно мляко, отгоре слагаме един ред с 1/3 от крема с маскарпоне, върху крема слагаме от кафявите бисквити на прах и заливаме с три лъжици от разтопения шоколад.

Вторият ред се повтаря по същия начин, третия слагаме крема маскарпоне, кафявите бисквити и преди да сложим от течния шоколад поръсваме с филирани бадеми за красота.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.1
Общо 49 гласували
5 21
4 16
3 6
2 6
1 0
Дай твоята оценка: