Хляб в йенска тенджера

19/02/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 450 г
  • вода - 400 мл
  • мая - 1/4 кубче прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла водичка, като добавите към нея захарта. В подходящ съд пресейте брашното със солта, добавете разтворената мая, останалата вода и разбъркайте добре с дървена лъжица.

Покрийте съда със стреч фолио и оставете на топло за 12 часа.

Като мине времето, сложете тестото върху набрашнена повърхност и го оформете на топка. Покрийте го отново и го оставете още около час.

Захлупете йенската тенджера с капак, сложете в студена фурна и загрейте за 30 минути фурната на 220 градуса. Извадете загретия съд, поръсете дъното с малко брашно и внимателно преместете тестото. Затворете с капак и печете 30 минути.

Отстранете капака на йенската тенджера и печете още 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар