Edin.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек с кайма

Бюрек с кайма

Бюрек с кайма
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"И палачинките не са зле, но друго си е някой да те събуди, за да ти поднесе топъл бюрек с кайма за закуска"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет, Oдрински
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 чаени чаши
  • олио - 100 мл
  • за плънката
  • кайма - 300 г телешка
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л. може и зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. Загрява се мазнината и се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се каймата, запържва се и тя и накрая се слагат наситнените подправки, разбърква се и се оставя настрана, за да изстине.

Яйцата се заливат с млякото и олиото. Взимаме подходяща тавичка, намазваме я обилно с олио и слагаме първия лист от одринските кори, така че да покрива цялото дъно и стените, и краищата му да висят отвън.

Взимаме втори лист, разделяме го на две, намачкваме го и го слагаме в тавата. Слагаме по малко от плънката с кайма и от яйчената смес. Повтаряме до изчерпване на продуктите. Трябва да ни остане малко от сместа с млякото, с която да полеем отгоре.

Накрая обръщаме висящите краища на първата кора и ги завиваме навътре. По желание поръсваме с черен сусам и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути до зачервяване.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: