Начин на приготвяне
Първо се приготвя плънката. Загрява се мазнината и се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се каймата, запържва се и тя и накрая се слагат наситнените подправки, разбърква се и се оставя настрана, за да изстине.
Яйцата се заливат с млякото и олиото. Взимаме подходяща тавичка, намазваме я обилно с олио и слагаме първия лист от одринските кори, така че да покрива цялото дъно и стените, и краищата му да висят отвън.
Взимаме втори лист, разделяме го на две, намачкваме го и го слагаме в тавата. Слагаме по малко от плънката с кайма и от яйчената смес. Повтаряме до изчерпване на продуктите. Трябва да ни остане малко от сместа с млякото, с която да полеем отгоре.
Накрая обръщаме висящите краища на първата кора и ги завиваме навътре. По желание поръсваме с черен сусам и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути до зачервяване.