Печен свински дроб

Печен свински дроб
19/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Заради редицата си ценни вещества печеният свински дроб оказва значителна полза върху човешкото здраве, затова силно препоръчваме тази рецепта"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 700 - 800 г свински
  • олио - 100 мл
  • брашно - 3 - 4 с.л. смесено с галета
  • сол - на вкус
  • лук - 2 глави
  • чубрица - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре свинския дроб и го нарежете на едри парчета. Намажете го с олио и го оставете 30-ина минути да престои. След това го оваляйте в смес от брашно и галета.

Сложете дроба в подходяща тавичка, по желание може да добавите съвсем малко вода. Покрийте с фолио и печете 30 минути в предварително загрята умерена фурна.

Отстранете фолиото, добавете нарязания на едро лук, овкусете със сол, черен пипер и чубрица и запечете за още 5-10 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: