Начин на приготвяне
Намажете дъното на тава с краве масло и започнете на редувате кора за баница и масло, като оставите част от листовете да са извън тавата. Заделете две кори за отгоре на баницата.
Редите корите за баница като ветрило, за да може да има равномерно количество кори на дъното. След като свършат корите се изсипва изстиналия крем от грис и крема сирене.
Стърчащите краища от тавата се прибират върху крема, намазват се с краве масло, Поставят се и останалите две кори, като отново се намазват с краве масло. Подпъхват се краищата на листите, така че да няма нищо извън тавата.
Печете сладката баница със сирене и грис в умерена фурна 190-200 градуса за 30 минути. Оставете да изстине, извадете от тавата, нарежете на парчета и поръсете със смес от канела и пудра захар.
Вижте също как да си приготвите сладка баница с тиква или любимата баница с ябълки.















