Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с мед и сусам по китайски

Пилешко с мед и сусам по китайски

Пилешко с мед и сусам по китайски
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Екзотичен вкус в домашен вариант - нежно пилешко месо, обвито в ароматен меден сос и поръсено със запечен сусам."

Необходими продукти

  • пилешки крила - 9 бр.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сусамово олио - 1/2 с.л.
  • сол
  • За глазурата
  • соев сос - 4 с.л.
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • джинджифил на прах - 1/2 к.л.
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • царевично нишесте - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете нишестето, соевия сос, сусамовото олио и солта. Сложете пилешките крила и разбъркайте хубаво.

Оставете пилешкото за няколко часа в хладилник, след това наредете крилцата в тавичка и изпечете до хубав загар.

През това време пригответе глазурата като в тиган сложите соевия сос, меда, оцета, чесъна и джинджифила на прах. Разбъркайте и оставете да заври на слаб огън.

Прибавете разтвореното в малко вода нишесте, разбъркайте и гответе около минута, докато сосът се сгъсти.

Сложете пилешките крилца в тигана и разбъркайте, докато всяко се покрие с глазурата. Оставете ги така за още 2-3 минути, след което ги извадете в чиния и поръсете с леко запечен сусам.

За свежест може да поръсите със ситно нарязани перца зелен или сибирски лук. Сервирайте с гарнитура от варен ориз или нудели.

Вижте също как да си приговите пиле със сметана и гъби или разкошно пиле Терияки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: