Начин на приготвяне
В купа смесете нишестето, соевия сос, сусамовото олио и солта. Сложете пилешките крила и разбъркайте хубаво.
Оставете пилешкото за няколко часа в хладилник, след това наредете крилцата в тавичка и изпечете до хубав загар.
През това време пригответе глазурата като в тиган сложите соевия сос, меда, оцета, чесъна и джинджифила на прах. Разбъркайте и оставете да заври на слаб огън.
Прибавете разтвореното в малко вода нишесте, разбъркайте и гответе около минута, докато сосът се сгъсти.
Сложете пилешките крилца в тигана и разбъркайте, докато всяко се покрие с глазурата. Оставете ги така за още 2-3 минути, след което ги извадете в чиния и поръсете с леко запечен сусам.
За свежест може да поръсите със ситно нарязани перца зелен или сибирски лук. Сервирайте с гарнитура от варен ориз или нудели.
Вижте също как да си приговите пиле със сметана и гъби или разкошно пиле Терияки.















