Начин на приготвяне
Броколите се накъсват на малки розички и се бланшират за 2 минути във вряща подсолена вода, след което се отцеждат.
Сьомгата се нарязва на кубчета и се овкусява със сол и черен пипер.
В купа се разбиват яйцата с млякото, добавят се настърганият кашкавал, сол и подправки.
В подходящ тиган или огнеупорен съд се загрява маслото, подреждат се сьомгата, броколите и спанакът, след което се залива с яйчената смес.
Готви се 3-4 минути на котлон на среден огън, докато краищата започнат леко да се стягат. След това тиганът се прехвърля във фурна, загрята на 180 °C, и се пече още 10-15 минути, докато фритатата стане златиста и пухкава.
Фритатата със сьомга, броколи и спанак се поднася топла или на стайна температура.
Вижте също как да си приготвите фритата с шунка и броколи или любимия киш със спанак и сьомга.














