Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата със сьомга, броколи и спанак

Фритата със сьомга, броколи и спанак

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
35
Фритата със сьомга, броколи и спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Италианска фритата със сьомга, броколи и спанак - пухкава, свежа и неустоимо вкусна!"

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр.
  • сьомга (филе) - 250 г
  • броколи - 150 г
  • спанак - 100 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • кашкавал или чедър - 80 г настърган
  • зехтин - 1 с.л. или масло
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - щипка (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се накъсват на малки розички и се бланшират за 2 минути във вряща подсолена вода, след което се отцеждат.

Сьомгата се нарязва на кубчета и се овкусява със сол и черен пипер.

В купа се разбиват яйцата с млякото, добавят се настърганият кашкавал, сол и подправки.

В подходящ тиган или огнеупорен съд се загрява маслото, подреждат се сьомгата, броколите и спанакът, след което се залива с яйчената смес.

Готви се 3-4 минути на котлон на среден огън, докато краищата започнат леко да се стягат. След това тиганът се прехвърля във фурна, загрята на 180 °C, и се пече още 10-15 минути, докато фритатата стане златиста и пухкава.

Фритатата със сьомга, броколи и спанак се поднася топла или на стайна температура.

Вижте също как да си приготвите фритата с шунка и броколи или любимия киш със спанак и сьомга.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: