Начин на приготвяне
Ребърцата се нарязват на парчета и се поставят в подсолена вряща вода. Варят се около 30 минути, докато омекнат. Изваждат се и се отцеждат.
В дълбок тиган се загрява малко мазнина. Ребърцата се запържват до златисто.
В отделна купа се смесват соевият сос, оцетът, медът, кетчупът, пресованият чесън, настърганият джинджифил и водата.
Сосът се изсипва върху ребърцата и се оставя да къкри на средна температура около 15 минути, докато се редуцира. Добавя се нишестето и се бърка, докато сосът стане гъст и лъскав и полепне по месото.
Готовите глазирани ребърца се поръсват със сусам и нарязан зелен лук. Поднасят се топли с гарнитура по избор - ориз, зеленчуци или салата.
Опитайте непременно и тези бавнопечени ребърца или свинските ребра на фурна с картофи.















