Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Глазирани свински ребърца в сладко-кисел сос

Глазирани свински ребърца в сладко-кисел сос

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
35
Глазирани свински ребърца в сладко-кисел сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Сочни свински ребърца, обвити в лъскава глазура със сладко-кисел вкус - истинско азиатско изкушение."

Необходими продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • соев сос - 4 с.л.
  • оризов оцет (или ябълков) - 3 с.л.
  • мед или кафява захар - 3 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
  • нишесте - 1 с.л. (разтворено в 2 с.л. вода)
  • сусам - 1 с.л. (за поръсване)
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол и черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребърцата се нарязват на парчета и се поставят в подсолена вряща вода. Варят се около 30 минути, докато омекнат. Изваждат се и се отцеждат.

В дълбок тиган се загрява малко мазнина. Ребърцата се запържват до златисто.

В отделна купа се смесват соевият сос, оцетът, медът, кетчупът, пресованият чесън, настърганият джинджифил и водата.

Сосът се изсипва върху ребърцата и се оставя да къкри на средна температура около 15 минути, докато се редуцира. Добавя се нишестето и се бърка, докато сосът стане гъст и лъскав и полепне по месото.

Готовите глазирани ребърца се поръсват със сусам и нарязан зелен лук. Поднасят се топли с гарнитура по избор - ориз, зеленчуци или салата.

Опитайте непременно и тези бавнопечени ребърца или свинските ребра на фурна с картофи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: