Edin.bg»Рецепти»Паста»Фетучини със скариди и домати

Фетучини със скариди и домати

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
35
Фетучини със скариди и домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Аромат на море, слънце и Италия - фетучини със сочни скариди и сладки чери домати."

Необходими продукти

  • фетучини - 400 г
  • скариди - 400 г (почистени)
  • чери домати - 250 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • пресен босилек - 2 с.л.
  • чили (по желание) - щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фетучините се сваряват в подсолена вода до степен ал денте, след което се отцеждат, като се запазва малко от водата от варенето.

В голям тиган се загрява зехтинът и се запържва нарязаният чесън за кратко, докато стане златист и пусне ароматите си. Добавят се скаридите и се готвят 2-3 минути от всяка страна до розов цвят. Изваждат се и се оставят настрана.

В същия тиган се добавят разполовените чери домати и доматеното пюре, след което се налива бялото вино. Оставя се да къкри 5-6 минути, докато сосът леко се сгъсти.

Връщат се скаридите и сварената паста, овкусява се със сол, черен пипер и малко чили. При нужда се добавя малко от водата от пастата, за да стане сосът по-течен.

Накрая фетучинито със скариди и домати се поръсва с пресен босилек или магданоз и се сервира топло.

Вижте също как да си приготвите фетучини с гъби и нежен сос или вкусни фетучини със спанак и сьомга.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: