Начин на приготвяне
Фетучините се сваряват в подсолена вода до степен ал денте, след което се отцеждат, като се запазва малко от водата от варенето.
В голям тиган се загрява зехтинът и се запържва нарязаният чесън за кратко, докато стане златист и пусне ароматите си. Добавят се скаридите и се готвят 2-3 минути от всяка страна до розов цвят. Изваждат се и се оставят настрана.
В същия тиган се добавят разполовените чери домати и доматеното пюре, след което се налива бялото вино. Оставя се да къкри 5-6 минути, докато сосът леко се сгъсти.
Връщат се скаридите и сварената паста, овкусява се със сол, черен пипер и малко чили. При нужда се добавя малко от водата от пастата, за да стане сосът по-течен.
Накрая фетучинито със скариди и домати се поръсва с пресен босилек или магданоз и се сервира топло.
Вижте също как да си приготвите фетучини с гъби и нежен сос или вкусни фетучини със спанак и сьомга.















