Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, млякото, захарта и ванилията.
Филиите хляб се потапят в сместа и се оставят да поемат добре. Можете да използвате нарязан на филийки кекс, бриош или козунак.
В тиган се разтопява маслото и хлябът се запича от двете страни до златисто.
Бананите се поръсват с кафява захар и се карамелизират с кухненска горелка или под горещ грил, докато се получи златиста карамелена коричка.
Шоколадът се разтопява заедно със сметаната до гладък ганаш.
В чиния се подреждат филийките, заливат се с шоколадов сос, подреждат се карамелизираните банани отгоре и се поръсват с натрошени ядки. За елегантен завършек френският тост се декорира с ядливи цветя.
Вижте също как да си приготвите страхотен клуб сандвич или разкошен бананов хляб за закуска.















