Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Френски тост с шоколадов сос и банан

Френски тост с шоколадов сос и банан

Френски тост с шоколадов сос и банан
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Топъл, пухкав френски тост, златист банан и копринен шоколад - гурме удоволствие в домашни условия."

Необходими продукти

  • бял хляб - 4 филии (по - дебели)
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 120 мл
  • ванилия - няколко капки
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 30 г
  • банани - 2 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • черен шоколад - 100 г
  • сметана - 80 мл
  • натрошени орехи - 40 г или други ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, млякото, захарта и ванилията.

Филиите хляб се потапят в сместа и се оставят да поемат добре. Можете да използвате нарязан на филийки кекс, бриош или козунак.

В тиган се разтопява маслото и хлябът се запича от двете страни до златисто.

Бананите се поръсват с кафява захар и се карамелизират с кухненска горелка или под горещ грил, докато се получи златиста карамелена коричка.

Шоколадът се разтопява заедно със сметаната до гладък ганаш.

В чиния се подреждат филийките, заливат се с шоколадов сос, подреждат се карамелизираните банани отгоре и се поръсват с натрошени ядки. За елегантен завършек френският тост се декорира с ядливи цветя.

Вижте също как да си приготвите страхотен клуб сандвич или разкошен бананов хляб за закуска.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: