Начин на приготвяне
Сварените яйца се обелват и подсушават.
В купа се омесва каймата с пресования чесън, сол, черен пипер и подправките.
Взема се част от каймата, разстила се на длан и се поставя яйце в центъра. Обвива се добре, така че яйцето да бъде напълно покрито.
Всяко обвито яйце се овалва първо в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета.
Шотландските яйца се пържат в сгорещено олио до златисто или се пекат във фурна на 200°C за около 25 минути, докато станат хрупкави и добре сготвени.
Сервират се със сос по избор горчица, айоли или чеснов сос.
Шотландските яйца се появяват за пръв път през XVIII век в Англия и бързо стават популярни като удобна храна за пикник. Днес са класика в британската кухня - често се сервират и охладени като закуска или мезе.
Опитайте и тези английски класики - овчарски пай със сладки картофи или популярни ябълков крамбъл.















