Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Златисти шотландски яйца

Златисти шотландски яйца

Златисти шотландски яйца
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
33 мин.
Общо
58 мин.
Порции
3
"Всяка хапка е пълна с вкус - яйце, кайма и златиста коричка в перфектна комбинация - хрупкави шотландски яйца за всяка трапеза."

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр. (твърдо сварени)
  • кайма - 600 г
  • яйца - 1 бр. (за панировката)
  • галета - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
  • сол и черен пипер - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • подправки - мащерка, чубрица, червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените яйца се обелват и подсушават.

В купа се омесва каймата с пресования чесън, сол, черен пипер и подправките.

Взема се част от каймата, разстила се на длан и се поставя яйце в центъра. Обвива се добре, така че яйцето да бъде напълно покрито.

Всяко обвито яйце се овалва първо в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета.

Шотландските яйца се пържат в сгорещено олио до златисто или се пекат във фурна на 200°C за около 25 минути, докато станат хрупкави и добре сготвени.

Сервират се със сос по избор горчица, айоли или чеснов сос.

Шотландските яйца се появяват за пръв път през XVIII век в Англия и бързо стават популярни като удобна храна за пикник. Днес са класика в британската кухня - често се сервират и охладени като закуска или мезе.

Опитайте и тези английски класики - овчарски пай със сладки картофи или популярни ябълков крамбъл.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: