Начин на приготвяне
Гъбите се почистват и нарязват.
В тенджера се загряват масло и олио. Добавят се лукът и чесънът, запържват се до златисто, след което се прибавят гъбите.
Гъбите се готвят, докато омекнат и пуснат аромата си. Поръсват се с брашното, разбъркват се и се наливат водата или бульона. Варят се около 20 минути.
Сметаната се разбърква с малко от топлата супа и се връща в тенджерата, за да не се пресече.
Супата се овкусява със сол и пипер и се оставя да къкри още няколко минути. При поднасяне се поръсва обилно с пресен копър и се сервира с филийки препечен хляб.
Вижте също как да си приготвите гъбена кавърма, ароматен пачи крак с масло и чесън или задушени гъби пачи крак със сметанов сос.














