Edin.bg»Рецепти»Паста»Гулаш»Американски гулаш с паста и кайма

Американски гулаш с паста и кайма

Американски гулаш с паста и кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Семпло, ароматно и неустоимо - американски гулаш с паста и кайма, който ще стопли душата и ще засити цялото семейство!"

Необходими продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • макарони - 300 г
  • доматен сос - 400 мл
  • нарязани домати (консерва) - 400 г
  • вода или бульон - 500 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио или зехтин - 2 с.л.
  • настърган кашкавал или чедър - 100 г (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се загрява мазнината и се запържва лукът до златисто. Добавя се чесънът и се готви кратко, докато замирише.

Прибавя се каймата и се разбърква, докато стане на трохи и промени цвета си. Слагат се подправките - червен пипер, риган, сол и черен пипер. Налива се доматеният сос, нарязаните домати и водата (или бульона).

Когато сместа заври, се добавя пастата.

Ястието се оставя да къкри на умерен огън около 20-25 минути, като се разбърква от време на време, докато пастата поеме течността и стане крехка.

По желание американският гулаш се поръсва с настърган кашкавал и се оставя да се разтопи.

Вижте също как да си приготвите традиционния унгарски гулаш и опитайте тези вкусни пилешки пуканки и американски картофи Уеджис.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: