Edin.bg»Рецепти»Паста»Паста а ла Путанеска

Паста а ла Путанеска

Elena TodorovaElena Todorova
Почетен Член
535
Паста а ла Путанеска2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Наслади се на експлозия от вкусове с класическата рецепта от Южна Италия - зрели домати, каперси, черни маслини, чесън и деликатен аромат на аншоа."

Необходими продукти

  • талиатели - 400 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • аншоа - 4 - 5 филета, по желание
  • червен пипер - 1/2 ч.л. люспи
  • домати - 400 г от консерва или 500 г пресни
  • черни маслини - 100 г, без костилки
  • каперси - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите в голяма тенджера с подсолена вода според инструкциите на опаковката, докато станат ал денте. Отцедете и оставете настрана.

В голям тиган загрейте зехтина на средно силен огън. Добавете нарязания на филийки чесън и го запържете за около 1 минута, докато си пусне ароматите.

Прибавете аншоата и люспите червен пипер (ако използвате) и разбърквайте, докато аншоата се разтвори в маслото.

Добавете доматите и оставете сосът да къкри за около 10-15 минути, докато се сгъсти леко.

Прибавете маслините и каперсите към соса и разбъркайте добре. Подправете пастата със сол и черен пипер на вкус.

Добавете сварените спагети към соса и разбъркайте, за да се покрие добре пастата.

Сервирайте пастата а ла путанеска топла, украсена с пресен магданоз.

Вижте също как да си приготвите талиатели по средиземноморски или вкусна паста с пиле и гъби.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: