Начин на приготвяне
Сварете спагетите в голяма тенджера с подсолена вода според инструкциите на опаковката, докато станат ал денте. Отцедете и оставете настрана.
В голям тиган загрейте зехтина на средно силен огън. Добавете нарязания на филийки чесън и го запържете за около 1 минута, докато си пусне ароматите.
Прибавете аншоата и люспите червен пипер (ако използвате) и разбърквайте, докато аншоата се разтвори в маслото.
Добавете доматите и оставете сосът да къкри за около 10-15 минути, докато се сгъсти леко.
Прибавете маслините и каперсите към соса и разбъркайте добре. Подправете пастата със сол и черен пипер на вкус.
Добавете сварените спагети към соса и разбъркайте, за да се покрие добре пастата.
Сервирайте пастата а ла путанеска топла, украсена с пресен магданоз.
Вижте също как да си приготвите талиатели по средиземноморски или вкусна паста с пиле и гъби.