Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с мащерка

Печени картофи с мащерка

Elena TodorovaElena Todorova
Почетен Член
535
Печени картофи с мащерка
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Запечени на фурна картофки с мащерка - те ще добавят вкус и настроение към всяко ястие."

Необходими продукти

  • пресни картофи - 10 малки
  • зехтин - 2 супени лъжици
  • мащерка - 1 ч.ч. сушена или прясна
  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°C.

Ако използвате пресни картофи, оставете ги с кората. Ако използвате стари картофи, обелете ги.

Измийте добре картофите и ги разрежете на две половинки. Ако картофите ви са по-големи, разрежете ги на повече парчета.

Наситнете мащерката, ако използвате прясна.

В купа смесете зехтина, мащерката, солта и черния пипер.

Намажете добре половинките картофи със сместа.

Подредете ги върху тава, покрита с хартия за печене.

Печете картофите за около 35-40 минути или докато станат златисти и меки в средата.

По желание гарнирайте печените картофи с пресен магданоз преди сервиране. Добър апетит!

Мащерката има антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които укрепват имунната система и подпомагат борбата с инфекциите. Тази билка също подобрява храносмилането и дихателната функция, като допринася за общото здраве на организма, пише Simptomi.bg.

Вижте също как да си направите сотирани картофи на фурна или най-вкусното пиле с картофи по стара рецепта.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: