Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200°C.
Ако използвате пресни картофи, оставете ги с кората. Ако използвате стари картофи, обелете ги.
Измийте добре картофите и ги разрежете на две половинки. Ако картофите ви са по-големи, разрежете ги на повече парчета.
Наситнете мащерката, ако използвате прясна.
В купа смесете зехтина, мащерката, солта и черния пипер.
Намажете добре половинките картофи със сместа.
Подредете ги върху тава, покрита с хартия за печене.
Печете картофите за около 35-40 минути или докато станат златисти и меки в средата.
По желание гарнирайте печените картофи с пресен магданоз преди сервиране. Добър апетит!
Мащерката има антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които укрепват имунната система и подпомагат борбата с инфекциите. Тази билка също подобрява храносмилането и дихателната функция, като допринася за общото здраве на организма, пише Simptomi.bg.
Вижте също как да си направите сотирани картофи на фурна или най-вкусното пиле с картофи по стара рецепта.