Начин на приготвяне
Ннастържете тиквичките, посолете ги леко и го ставете под наклон да се отцедят от водата. Може да ги подсушите на кухненска хартия.
В купа смесете настърганите тиквички, яйцето, пресятот брашно, моцарелата, копъра, солта и черния пипер. Разбъркай добре до получаването на хомогенна смес.
Загрейте гофретника и го намажете с малко масло или зехтин.
Вземи лъжица от сместа и разстелете върху във формата на гофретника. Печете всяка гофрета за около 4-6 минути, докато стане хрупкава и златиста.
Сервирай гофретите от тиквички топли с дзадзики, сирене или друга гарнитура.
Вижте също как да си направите зеленчукови щницели от тиквички и леки палачинки с тиквички за вашата закуска.