Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с извара и пресен лук

Пълнени картофи с извара и пресен лук

Elena TodorovaElena Todorova
Почетен Член
535
Пълнени картофи с извара и пресен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусно и здравословно, варените картофи пълнени с извара и пресен зелен лук - перфектният избор за бърз обяд или леко предястие."

Необходими продукти

  • картофа - 4 големи
  • извара - 200 г
  • заквасена сметана - 3 - 4 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 40 - 50 г или зехтин
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите с кората в подсолена вода. След като се сварят, ги извадете и оставете да изстинат леко.

Направете надлъжен и напречен разрез на всеки картоф, който леко издължайте, за да има място за пълнежа.

Разтопете маслото и залейте вътрешностите на картофите. Посолете и поръсете малко черен пипер във всеки картоф.

В отделна купа смесете изварата с киселото мляко, нарязания зелен лук, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. По желание можете да добавите и нарязана кисела краставичка в пълнежа.

Напълнете вътрешността на картофите с получената смес.

Украсете пълнените картофи с извара с пресен магданоз или нарязан зелен лук. Готово, получава се вкусно и леко ястие за бърз обяд.

Вижте също как да си направите топла картофена салата или любимите печени картофи на фурна.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: