Начин на приготвяне
Сварете картофите с кората в подсолена вода. След като се сварят, ги извадете и оставете да изстинат леко.
Направете надлъжен и напречен разрез на всеки картоф, който леко издължайте, за да има място за пълнежа.
Разтопете маслото и залейте вътрешностите на картофите. Посолете и поръсете малко черен пипер във всеки картоф.
В отделна купа смесете изварата с киселото мляко, нарязания зелен лук, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. По желание можете да добавите и нарязана кисела краставичка в пълнежа.
Напълнете вътрешността на картофите с получената смес.
Украсете пълнените картофи с извара с пресен магданоз или нарязан зелен лук. Готово, получава се вкусно и леко ястие за бърз обяд.
Вижте също как да си направите топла картофена салата или любимите печени картофи на фурна.