Edin.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Топла картофена салата с пресен лук

Топла картофена салата с пресен лук

Elena TodorovaElena Todorova
Почетен Член
535
Топла картофена салата с пресен лук
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Тази топла салата с картофи и зелен лук е вкусна, здравословна и зареждаща с енергия, идеална за баланс и добро настроение."

Необходими продукти

  • картофи - 4 - 5 големи
  • пресен лук - 2 стръка
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • сол
  • черен пипер
  • За винегрета
  • зехтин - 2 с.л.
  • винен оцет - 1 с.л. или ябълков
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • пресен лук - 1 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте зехтина. Добавете нарязаните и предварително полусварени картофи и ги запържете на среден огън за 10-тина минути.

Добавете 2 стръка нарязан пресен лук към картофите и го запържете заедно с картофите още 5 минути. Бъркайте внимателно, да не разкашкате картофите.

Посолете и поръсете картофите с черния пипер, след което ги свалете от котлона.

В малка купичка смесете зехтина, оцета, пресования чесън и ситно нарязан последния стрък зелен лук. Поръсете малко сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.

В голяма салатена купа сложете топлите картофи. Залейте ги с винегрета и внимателно разбъркайте, за да се покрият равномерно. Остави за няколко минути, за да се смесят ароматите.

Поднесете картофената салата топла, гарнирана с пресен магданоз.

Вижте също как да си направите картофена салата с майонеза или вкусни сотирани картофки на фурна.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: