Начин на приготвяне
Угасете содата в киселото мляко и изчакайте сместа да шупне.
Добавете към тях солта, олиото и яйцето, разбъркайте.
Сипете и двата вида брашно (пресяти).
Накрая сипете и едро натрошеното сирене, разбъркайте.
Намазнете добре ръцете си и оформете малки топчета от тестото.
Наредете ги в тава с хартия за печене, като оставяте разстояние помежду им, защото се надуят.
В средата на всяка питка сложете по малко масло.
Поръсете с тиквените семки и изчакйте добруджанките да втасат за 10-тина минути.
Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до апетитен загар - 20-25 минути.
Добруджанките с царевично брашно, сирене и тиквени семки са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за пухкави кашкавалки или тези домашни сиренки.