Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Малки питки»Добруджанки с царевично брашно, сирене и тиквени семки

Добруджанки с царевично брашно, сирене и тиквени семки

Добруджанки с царевично брашно, сирене и тиквени семки
Снимка: Росица Петрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Вкусни добруджанки с тиквени семки - идеални за пикник или бърза разходка из природата"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/3 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 7 с.лъжици
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 100 грама
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 30 грама
  • олио - 5 с.л.
  • олио - за намазване на ръцете
  • тиквено семе - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко и изчакайте сместа да шупне.

Добавете към тях солта, олиото и яйцето, разбъркайте.

Сипете и двата вида брашно (пресяти).

Накрая сипете и едро натрошеното сирене, разбъркайте.

Намазнете добре ръцете си и оформете малки топчета от тестото.

Наредете ги в тава с хартия за печене, като оставяте разстояние помежду им, защото се надуят.

В средата на всяка питка сложете по малко масло.

Поръсете с тиквените семки и изчакйте добруджанките да втасат за 10-тина минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до апетитен загар - 20-25 минути.

Добруджанките с царевично брашно, сирене и тиквени семки са готови.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за пухкави кашкавалки или тези домашни сиренки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: