Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Торта Медовик по класическа рецепта

Торта Медовик по класическа рецепта

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Торта Медовик по класическа рецепта
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Торта Медовик по класическа рецепта е уникално творение на сладката кулинария"

Необходими продукти

  • за блатовете
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 50 г
  • захар - 150 г
  • мед - 150 г
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • за крема
  • заквасена сметана - 800 г
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата и захарта, добавете маслото, меда и содата.

Сложете купата на водна баня и бъркайте сместа за 15-20 минути.

Свалете купата от котлона и добавете на части брашното.

Омесете меко тесто и го разделете на 9 части, увийте ги във фолио и сложете в хладилника за 40-60 минути.

За крема смесете заквасената сметана и захарта и приберете в хладилника.

Разточете всяко парче на кръгла и тънка кора, надупчете на няколко места с вилица и печете блатовете Медовик във фурна на 190°C за около 3 минути.

С помощта на нож изрежете краищата и ги смелете в блендера.

Сглобете ретро тортата, като редите корите една върху друга и ги мажете с 2-3 с.л. крем.

Покрийте тортата Медовик от всички страни с крема и след това с трохите.

Сложете торта Медовик по класическа рецепта в хладилника за 8 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: