Начин на приготвяне
В голяма купа разбийте яйцата и захарта, добавете маслото, меда и содата.
Сложете купата на водна баня и бъркайте сместа за 15-20 минути.
Свалете купата от котлона и добавете на части брашното.
Омесете меко тесто и го разделете на 9 части, увийте ги във фолио и сложете в хладилника за 40-60 минути.
За крема смесете заквасената сметана и захарта и приберете в хладилника.
Разточете всяко парче на кръгла и тънка кора, надупчете на няколко места с вилица и печете блатовете Медовик във фурна на 190°C за около 3 минути.
С помощта на нож изрежете краищата и ги смелете в блендера.
Сглобете ретро тортата, като редите корите една върху друга и ги мажете с 2-3 с.л. крем.
Покрийте тортата Медовик от всички страни с крема и след това с трохите.
Сложете торта Медовик по класическа рецепта в хладилника за 8 часа.