Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Вкусни банички с джоджен и пресен лук

Вкусни банички с джоджен и пресен лук

IvelinaIvelina
Новак
402k
Вкусни банички с джоджен и пресен лук
Снимка: Ivelina
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусни зелени банички с невероятен аромат Опитайте ги"

Необходими продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • сирене - 300 грама
  • яйца - 3 броя (1 яйце е за намазване на корите)
  • джоджен - 1 връзка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • пресен лук - 1 връзка
  • олио - за намазване на корите
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джоджена и стръковете зелен лук.

Разбийте в купа две от яйцата и ги смесете с киселото мляко и натрошеното сирене.

Към третото яйце добавете малко мляко или вода. Това ще е сместа за намазване на баничките.

Към сместа с яйцата и сиренето добавете наситнените джоджен и зелен лук. Разбъркайте добре.

Разпределете плънката върху всяка кора. Навийте до получаване на банички и ги наредете в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете баничките за 30-тина минути.

Поднесете ги топлички.

Вкусните банички с джоджен и пресен лук са готови.

Ако ти харесва рецептата, опитай и нашите банички на тиган или вкусни сладки банички.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: