Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Кето лазаня

Кето лазаня

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Кето лазаня
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Тази кето лазаня е по-вкусна отколкото предполагате - особено с чаша бяло вино за вечеря"

Необходими продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • сушени домати - 40 г (от буркан)
  • рикота - 100 г сирене
  • песто дженовезе - 50 г
  • моцарела - 50 г
  • твърдо сирене - 30 г
  • риган - щипка
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и патладжаните и ги нарежете на колелца.

Подредете ги в тава за печене, поръсете със сол и пипер и печете в предварително загрята на 230°С фурна за 20-25 минути.

През това време в купичка разбъркайте сиренето Рикота със соса Песто, настържете сирената и нарежете доматите.

Във формичка за печене подредете половината зеленчуци, отгоре разпределете сместа от Рикота и Песто, след това останалите зеленчуци.

Поръсете зеленчуковата лазаня с ригана и настърганите сирена.

Печете кето лазаня още за около 20 минути.

Извадете кето лазанята, оставете я за 10-15 минути и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: