Начин на приготвяне
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Разбийте жълтъците заедно с крема сиренето и ванилията. Прибавете към тях бакпулвера и брашното, отново разбъркайте.
Белтъците заедно с подсладителя разбийте на твърд сняг. В рецептата е използвана стевия за сладкиши, която 1:1 със захарта, както и еритритол.
Внимателно смесете заедно жълтъците с белтъците, като бъркате с шпатула.
Загрейте тигана на котлона и го намазнете леко. Гребвайте с лъжица от сместа и сипвайте вътре, като се опитвате да оформяте купчинки.
Хубаво е първоначално да сипете малко, а след това леко да прибавяте още в центъра.
Сипете 1-2 лъжички студена вода в тигана и го покрийте с капак.
Гответе на бавен огън около 3 минути на всяка страна.
Поднесете поничките с добавки по ваш избор.
Бадемовите кето палачинки са готови.