Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Сурови и пукани сладко-кисели чушки рибки

Сурови и пукани сладко-кисели чушки рибки

Сурови и пукани сладко-кисели чушки рибки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Страхотни люти чушлета, които ще правят компания на всяко зимно ястие"

Необходими продукти

  • захар - 500 грама
  • люти чушки - 1 кг (рибки)
  • оцет - 700 мл
  • моркови - 2 броя
  • чесън - 5 скилидки
  • копър - 3 стръка
  • сол - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете дръжките на лютите чушлета. Част от чушките набодете на няколко места и наредете в буркан от литър. Между тях сложете нарязаните копър, моркови и чесън.

Останалите чушки рибки изпечете на загрята скара, след което също ги наредете в буркан.

В тенджера сипете захарта със солта и оцета. Загрейте и бъркайте до хомогенизиране на сместа.

Напълнете бурканите с тази марината. Затворете с капачка.

Съхранявайте чушлетата на тъмно и хладно място.

Суровите и пукани сладко-кисели чушки рибки са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: