Начин на приготвяне
Измийте хубаво крушите и ги обелете. Почистете ги старателно от семките, след което ги наситнете.
Прехвърлете парчетата круши в голяма тенджера. Посипете ги със захарта и налейте чашата вода.
Сложете тенджерата на силен огън и когато сместа кипне, намалете силата и варете до омекване на плодовете.
От време на време бъркайте, за да не залепне.
Когато сладкото е почти готово и остане много малко сироп, добавете пектина и лимонтузуто.
Изключете котлона, но не сваляйте тенджерата. Бъркайте сладкото постоянно, докато процесът на варене спре.
Пасирайте сместа и я насипете в малки бурканчета. Затворете и обърнете с капачките надолу още горещото сладко. Оставете да се охладят така.
Сладкото от круши с пектин е готово.