Бяла торта Гараш с шамфъстък

Бяла торта Гараш с шамфъстък
Снимка: Кулинарна мрежа
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Бяла торта Гараш - истински нежен разкош, който ще погали небцето ви"

Необходими продукти

  • За блата
  • орехи - 200 г смлени
  • белтъци - 8 броя
  • пудра захар - 160 грама
  • ванилия - 1 брой (0.2 г)
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • За крема
  • бял шоколад - 400 грама
  • масло - 80 грама
  • сметана - 200 грама
  • ром - 1 с.л.
  • За глазурата
  • бял шоколад - 100 грама
  • шамфъстък - суров (белен)
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с ванилията и смлените орехи.

Разбийте белтъците заедно с щипката сол, на части добавете към тях захарта. Прибавете ореховата смес към разбитите белтъци и объркайте внимателно с шпатула.

Пригответе тава с диаметър 24 см, сложете хартия за печене и загрейте фурната на 180 градуса.

Разделете сместа на 4 равни части. Сипете едната част и изпечете блата за 10-тина минути. Така процедирайте с всички блатове.

За крем загрейте сметаната с рома, а шоколада начупете в купа. Залейте го с топлата сметана и разбъркайте до хомогенност. Добавете маслото и оставете шоколадовия крем да се охлади.

В подходящ поднос с обръч сложете един блат. Залейте го с крем и редувайте така всички блатове, като завършите с крем.

Приберете шоколадовата торта в хладилник за няколко часа.

За глазурата разтопете шоколада и го смесете с олиото. Залейте охладената торта и я украсете с шамфъстък.

Бялата торта Гараш с шамфъстък е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: