Начин на приготвяне
Използваната чаша е с вместимост 200 мл.
В дълбока купа сипете захарта и омекналото масло, разбийте с миксер до побеляване. Прибавете яйцата - едно по едно, като след всяко разбивайте добре и щом се усвои, чуквайте следващото.
Идва ред на разтопения шоколад, какаото, щипката сол, брашното и бакпулвера.
Намазнете форма с диаметър 26 см с меко масло. Сипете вътре сместа и изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
С помощта на конец разрежете охладения блат на две.
Загрейте конфитюра и го прекарайте през цедка.
Намажете единия блат със сладкото, отгоре сложете втория и също намажете топлия конфитюр.
Оставете да престоят така около час.
За глазурата загрейте водата със захарта. Прибавете начупения шоколад и бъркайте постоянно. След кратко варене охладете леко шоколадовия крем и залейте тортата.
Украсете шоколадовата торта с розички сметана или каквото обичате.
Любимата торта Сахер с черен шоколад е готова.