Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък хляб»Безквасен хляб Маца

Безквасен хляб Маца

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Безквасен хляб Маца
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4
"Хапвайте с повод и без повод безквасен хляб Маца просто защото е толкова вкусен и здравословен"

Необходими продукти

  • брашно - 200 г
  • вода - 100 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е за хрупкав безквасен хляб Маца на фурна.

Приготвя се много лесно и бързо.

В купа пресяваме брашното, към него добавяме солта, зехтина и хладката вода и бързо (за около 5 минути) омесваме мекото тесто с ръце.

Може да го оставим да почине за 10 минути, ако не готвим по канон.

Иначе време за приготвяне не трябва да надвишава 18 минути.

Изваждаме тестото за Маца върху набрашнен плот, разделяме го на части, разточваме на тънки кори и нарязваме на правоъгълници.

Надупчваме правоъгълниците по цялата повърхност и ги нареждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем плоския хляб в предварително загрята на 220°С фурна (с вентилатор) за около 3-5 минути.

Хапвайте с повод и без повод безквасен хляб Маца просто защото е толкова вкусен и здравословен

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: