Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Телешки бъбреци в гъбен сос

Телешки бъбреци в гъбен сос

Телешки бъбреци в гъбен сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вкусно мезе за всяко питие Гарантирано и изпробвано безброй пъти"

Необходими продукти

  • телешки бъбреци - 2 броя
  • печурки - 200 грама (малки)
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете много добре бъбреците от мазнините и ципичките. Нарежете ги и ги накиснете във вода.

В подходящ дълбок тиган разтопете маслото. Пуснете вътре хубаво отцедените телешки бъбреци и ги задушете до покафеняване.

След това ги извадете с помощта на решетъчна лъжица.

В същата мазнина задушете гъбите. Когато са почти готови, сипете сметаната и натрошете вътре бульона. Бъркайте постоянно, за да се разтвори сметаната.

Върнете вътре бъбреците, добавете горчицата и поръсете със сол и черен пипер.

След няколко минути свалете от огъня и поднесете мезето веднага.

Телешките бъбреци в гъбен сос са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: