Edin.bg»Рецепти»Палачинки»Безглутенови царевични палачинки

Безглутенови царевични палачинки

Безглутенови царевични палачинки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Чудесни безглутенови царевични палачинки за закуска! Добър апетит!"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 равна ч.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • царевично брашно - 11 с.л.
  • овесени трици - 3 с.л.
  • масло - за намазване
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • олио - за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От тази смес при мен излязоха 5 безглутенови палачинки с царевично брашно, диаметър на тигана 20 см.

В купа се разбиват яйцата със сол и захар.

Добавете прясно мляко, олио, сода за хляб и накрая царевично брашно и овесени трици. Разбърква се на смес като за палачинки.

Загрява се тиган, намазан с олио, сипвате две малки черпачета да покрие дъното и печете от двете страни. Може и с голям черпак, но тогава сипете само 1 черпаче.

Безглутеновите палачинки са малко по-дебели от стандартните.

Извадете в чиния и намажете с масло. Сервирайте както искате - със сладко или сирене.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: