Edin.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Пастет от зелен фасул с крема сирене

Пастет от зелен фасул с крема сирене

Пастет от зелен фасул с крема сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
12 мин.
Порции
15
"Семпла, но много вкусна идея със зелен боб. Разядка, която се комбинира чудесно с всякакъв вид хляб."

Необходими продукти

  • крема сирене - 1 с.л.
  • зелен фасул - 2 ч.ч. замразен
  • лук - 1 /4 бр.
  • сусамов тахан - 1 ч.л.
  • чесън - 2 ск.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 - 2 капки, пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За нашия зеленчуков пастет трябва да сварим зеления фасул в подсолена вода. Държим го на огъня, докато омекне.

След това трябва да го облеем с ледена вода, да го отцедим от течността и да го поставим в кухненски робот.

Добавяме нарязан лук и чесън, както и останалите продукти от рецептата.

Пасираме всичко до получаване на зеленчуково пюре.

Охлаждаме за кратко и сервираме пастета от зелен фасул с крема сирене върху хрупкава франзелка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: