Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак във фолио

Лаврак във фолио

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Лаврак във фолио
Снимка: Людмила
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусен и лесен начин за приготвяне на рибата лаврак - печен във фолио и поднесен със свежа гарнитура"

Необходими продукти

  • лаврак - 2 броя
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • чер пипер
  • кориандър
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива и подсушава. Подправя се със сол, черен пипер и кориандър на вкус. Маже се с меко масло отвън, а в коремчето й се слага малка бучка масло.

Завива се всяка рибка поотделно с алуминиево фолио и се слага в тавичка.

Рибата се пече на 190/200 градуса за около 20/25 мин.

Готовия лаврак се поднася с гарнитура от задушени броколи и резен лимон.

Лавракът във фолио е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: