Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса.
Леко разбийте белтъците до твърд сняг. След това добавете целите яйца и ванилията и разбийте отново. Добавете олиото. Можете да замените олиото със сметана .
Накрая добавете малко по малко брашното, като продължавате да разбивате.
Постелете тава с хартия за печене.
Изсипете тестото върху пергаментовата хартия и му придайте правоъгълна форма.
Печете за 15 минути.
Извадете от фурната и оставете да изстине.
Когато се охлади малко, отстранете го от пергаментовата хартия и го поставете върху работна повърхност.
Навива се много лесно - дори хора, които се чувстват затруднени в кухнята, ще могат да го направят успешно.
В чаша комбинирайте рикотата с 15 грама кокос, върха на една чаена лъжичка стевия или подсладител по ваш избор и протеините, ако желаете.
Вземете основата на сладкото руло и отрежете краищата, ако не са прави.
След това намажете с кокосовата рикота, оставяйки настрана една част от нея за измазване на десерта. Разпределете малините върху крема.
Оставете няколко малини за украса.
Внимателно навийте основата. Дори да се напука, с крема ще се стегне и оправи.
Намажете с малко рикота върху рулото (кокосова сметана или животинска сметана, каквото ви допада) и украсете с малините, които сте заделили. Насладете се!
Кето десертът с рикота е много вкусен.