Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Кето десерт с рикота

IvelinaIvelina
Новак
392k46
Кето десерт с рикота
Снимка: Ivelina
2 / 2
16/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Нежният вкус на рикотата и свежеста на малините правят този десерт напълно неустоим"

Необходими Продукти

  • За основата
  • олио - 40 мл
  • стевия - 40 г или подсладител
  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 250 г
  • кокосово брашно - 40 г (или 50 г друг вид брашно)
  • щипка сол
  • ванилия
  • За пълнеж и декорация
  • рикота - 200 г овча или друга на вкус
  • рикота - около 50 за декорация на десерта
  • кокосови сърготини - 15 г
  • протеин на прах - 10 г (по избор и само ако желаете)
  • стевия - 20 г или друг подсладител (ако използвате ароматизирани протеини, нямате нужда от подсладител)
  • малини - шепа или около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Леко разбийте белтъците до твърд сняг. След това добавете целите яйца и ванилията и разбийте отново. Добавете олиото. Можете да замените олиото със сметана .

Накрая добавете малко по малко брашното, като продължавате да разбивате.

Постелете тава с хартия за печене.

Изсипете тестото върху пергаментовата хартия и му придайте правоъгълна форма.

Печете за 15 минути.

Извадете от фурната и оставете да изстине.

Когато се охлади малко, отстранете го от пергаментовата хартия и го поставете върху работна повърхност.

Навива се много лесно - дори хора, които се чувстват затруднени в кухнята, ще могат да го направят успешно.

В чаша комбинирайте рикотата с 15 грама кокос, върха на една чаена лъжичка стевия или подсладител по ваш избор и протеините, ако желаете.

Вземете основата на сладкото руло и отрежете краищата, ако не са прави.

След това намажете с кокосовата рикота, оставяйки настрана една част от нея за измазване на десерта. Разпределете малините върху крема.

Оставете няколко малини за украса.

Внимателно навийте основата. Дори да се напука, с крема ще се стегне и оправи.

Намажете с малко рикота върху рулото (кокосова сметана или животинска сметана, каквото ви допада) и украсете с малините, които сте заделили. Насладете се!

Кето десертът с рикота е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: