Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Бабините пържени кюфтета

Бабините пържени кюфтета

Бабините пържени кюфтета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Предлагаме да поднесете бабините пържени кюфтета със зелена салата"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - връзка пресен
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия (сух)
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 к.л.
  • картофи - 1 с.л. рендосан
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа. Рендосайте лука. Накиснете хляба в прясното мляко.

Извадете, отцедете и натрошете в купата с каймата. Добавете подправките.

Нарежете магданоза и счупете яйцето. Загасете содата в киселото мляко. Добавете и тях в купата.

Омесете каймата, завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете, оформете селските кюфтета, оваляйте в брашно и изпържете от двете страни до златисто в тиган с мазнина.

Бабините пържени кюфтета са много вкусни със свежа салата или бобена салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: