Начин на приготвяне
Първо, разбиваме яйцата с кафявата захар.
Към тях добавяме заквасената сметана и мекото масло, предварително смесено с течния шоколад, като разбъркваме добре до хомогенна смес.
Включваме и прясното мляко с есенциите при непрекъснато бъркане.
Следват какаото и пресятото брашно с добавените в него бакпулвер и щипка сол.
Разбъркване добре и изсипваме тестото във форма за печене (диаметър 26 сантиметра), чието дъно е покрито с пергаментова хартия.
Печем нашия какаов сладкиш в предварително загрята фурна до 180 °C до готовност (20-30 минути) до суха дървена клечка.
Заливаме изстиналия какаов сладкиш с глазура от разтопения на водна баня бял шоколад, смесен със супената лъжица прясно мляко (ползвах шприц).
За финал разрязваме сладкиша със заквасена сметана и течен шоколад на парчета. Да Ви е сладко!