Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Постен ориз с печурки и чушки

Постен ориз с печурки и чушки

Постен ориз с печурки и чушки
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Ориз с печурки и чушки - постно ястие за всеки ден"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 250 грама
  • лук - 1 голяма глава
  • спанак - 200 грама
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • моркови - 1 брой
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука, а чушките и моркова нарежете на колелца или едри кубчета.

Задушете зеленчуците в дълбок тиган със загрято олио и малко вода.

Добавете нарязаните гъби, когато зеленчуците в тигана омекнат. Сипете и спанака - измит и наситнен.

Разбъркайте и гответе 10-тина минути. Прибавете измития ориз и налейте чаша вода.

Когато оризът усвои течността, сипете още 2 чаши вода. Посолете и овкусете с подправките, сложете капак и гответе ориза на тиган на бавен огън.

Ако трябва, сипете още вода.

Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Постният ориз с печурки и чушки е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: