Начин на приготвяне
Настържете чедъра и го смесете с омекналото масло.
В купа пресейте брашното и добавете няколко счукани зърна кимион. Посолете леко и добавете чедъра с маслото. Сипете и киселото мляко с угасената в него сода.
Постепенно замесете меко тесто. Ако е необходимо, сипете още брашно, а ако е много твърдо - сипете лъжица мляко/масло.
Откъсвайте малки топчета от тестото и ги сплесквайте между дланите си. Трябва да се получи кръгла соленка.
Сложете хартия за печене в тава и наредете бисквитите - получават се две дози.
Поръсете всяка соленка със зърна кимион.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ги до апетитен загар - около 16-18 минути.
Охладете и поднесете. Може да ги поднесете с дип по ваш избор, идеални са и за бирено мезе.
Соленките с кимион и сирене са чудни!