Начин на приготвяне
Първо разтворете маята в леко затопленото мляко и захарта. Разбъркайте и оставете да шупне.
В подходяща купа пресейте брашното със солта, оформете кладенче в средата. Сипете вътре разбитото яйце, разтворената мая и олиото.
Замесете меко тесто. Покрийте го и го оставете на топло, за да втаса и удвои обема си.
От готовото тесто оформете 16 на брой топчета. Всяко едно разточете с точилка на малък кръг.
В средата на едно кръгче намажете с олио и сложете втора разточена кора. Притиснете краищата с пръсти и заедно ги разточете на по-голяма кора. Така две по две оформете питките.
Загрейте тиган с незалепващо дъно на слаб огън. Изпечете питките и от двете страни, охладете ги.
След това разрежете на две, за да се получат джобовете.
Пълнежът на сандвичите е по ваш избор, в случая са посочени някои примерни продукти, но вие може да подмените някои от тях.
Сандвич джобът с домашна питка е много вкусен.