Начин на приготвяне
Първо пригответе маринатата. За целта смесете счукания чесън с киселото мляко, зехтина, сока от лимона, черния и лютия пипер, кориандъра и кимиона.
Натрийте пилешките пържоли със сол и ги намажете хубаво с маринатата. Прехвърлете ги в купа с капак и ги оставете да се овкусят в хладилника за няколко часа.
Намазнете дъното на гювеч с олио. Наредете ред пържоли и ги покрийте с почистени и нарязани гъби. Следва ред топено сирене, отново пържоли, гъби и пак топено сирене.
Сложете в студена фурна и включете на 220 градуса. След кратко готвене намалете градусите на 190 и печете около час (или малко повече).
Пържолите с гъби и топено сирене в гърне са много вкусни.