Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пържоли с гъби и топено сирене в гърне

Пържоли с гъби и топено сирене в гърне

Пържоли с гъби и топено сирене в гърне
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 6 броя (от бут)
  • гъби - 400 грама
  • топено сирене - 150 грама
  • олио - 2 с.л.
  • ЗА МАРИНАТАТА
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • лют червен пипер
  • лимони - 1 брой
  • кориандър
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе маринатата. За целта смесете счукания чесън с киселото мляко, зехтина, сока от лимона, черния и лютия пипер, кориандъра и кимиона.

Натрийте пилешките пържоли със сол и ги намажете хубаво с маринатата. Прехвърлете ги в купа с капак и ги оставете да се овкусят в хладилника за няколко часа.

Намазнете дъното на гювеч с олио. Наредете ред пържоли и ги покрийте с почистени и нарязани гъби. Следва ред топено сирене, отново пържоли, гъби и пак топено сирене.

Сложете в студена фурна и включете на 220 градуса. След кратко готвене намалете градусите на 190 и печете около час (или малко повече).

Пържолите с гъби и топено сирене в гърне са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: