Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с лапад, яйца и сирене

Банички с лапад, яйца и сирене

Банички с лапад, яйца и сирене
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Баничките с лапад са нашата малка тайна за страхотна закуска"

Необходими продукти

  • лапад - 1 купичка (предварително бланширан)
  • кори за баница - 1 пакет (500 грама)
  • сирене - 300 грама
  • яйца - 3 броя
  • джоджен - 3 стръка
  • зелен лук - 1 стрък
  • черен пипер - 1 щ.
  • масло - 50 грама
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете зеления лук и го задушете в малко олио. Прибавете нарязания бланширан лапад и овкусете с джоджена и солта. Запържете зеленчуковата смес за кратко, след което охладете.

Отделно разбийте яйцата и ги смесете с натрошеното сирене.

Разпънете корите за баница и ги разполовете по дължина.

Вземете две кори и ги намазнете с олио. Сложете от лапада върху тях (на 2-3 места), а помежду им слагайте и от яйчената смес.

Навийте на руло и в двата края сложете по малко масло, притиснете. Така процедирайте с всички банички.

Сложете хартия за печене в тава и наредете баничките. Поръсете ги с парченца масло.

Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до хубав златист цвят.

Баничките с лапад, яйца и сирене са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: