Начин на приготвяне
Наситнете зеления лук и го задушете в малко олио. Прибавете нарязания бланширан лапад и овкусете с джоджена и солта. Запържете зеленчуковата смес за кратко, след което охладете.
Отделно разбийте яйцата и ги смесете с натрошеното сирене.
Разпънете корите за баница и ги разполовете по дължина.
Вземете две кори и ги намазнете с олио. Сложете от лапада върху тях (на 2-3 места), а помежду им слагайте и от яйчената смес.
Навийте на руло и в двата края сложете по малко масло, притиснете. Така процедирайте с всички банички.
Сложете хартия за печене в тава и наредете баничките. Поръсете ги с парченца масло.
Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до хубав златист цвят.
Баничките с лапад, яйца и сирене са много вкусни.