Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Леща яхния с наденица и праз

Леща яхния с наденица и праз

Ася ЗаевскаАся Заевска
Новак
9670
Леща яхния с наденица и праз
Снимка: Ася Заевска
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Вкусна яхнийка от леща с наденица и праз"

Необходими продукти

  • моркови - 2 броя
  • червена леща - 2/3 ч.ч.
  • наденици - 4 бр. с подправки
  • булгур - 2/3 ч.ч.
  • чушки - 1 зелена
  • праз - 1/2 стрък
  • вода - 1300 мл гореща
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете морковите, чушката и лука.

Загрейте олиото в тенджера и запържете зеленчуците за няколко минути. Сипете лещата и булгура, гответе още минута и налейте горещата вода.

Овкусете с посочените подправки и варете яхнията около 25 минути.

Междувременно изпечете наденичките в загрят грил тиган.

Леща яхнията с наденица и праз е готова. Поднесете с люти чушлета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: