Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки котлети с розмарин и мащерка

Агнешки котлети с розмарин и мащерка

Агнешки котлети с розмарин и мащерка
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • чесън - 1 стрък пресен
  • агнешки котлети - 5 бр.
  • горчица - 1 и 1/2 с.л.
  • розмарин - 1 стрък пресен
  • риган - 1 ч.л. сух
  • лимони - 1 бр. кората, настъргана
  • мащерка - 5 стръка прясна
  • черен пипер - 1/ 4 ч.л.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете нарязания зелен чесън и сол, счукайте. Добавете листата розмарин и мащерка. Добавете зехтина, ригана и горчицата. Разбъркайте.

Поръсете агнешките котлети с черен пипер, сол и сложете в купата с маринатата.

Объркайте и намажете добре. Покрийте с фолио и оставете за 3 часа в хладилник.

Сложете в тенджера за бавно готвене, включете и гответе агнешкото 4 часа.

Поднесете агнешките котлети с розмарин и мащерка с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: