Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени кралски печурки с бекон и моцарела

Пълнени кралски печурки с бекон и моцарела

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Пълнени кралски печурки с бекон и моцарела
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • кралски печурки - 10 големи
  • пъдпъдъчи яйца - 10 броя
  • бекон - 60 грама
  • бейби моцарела - 10 броя
  • чоризо - 150 грама
  • чабата - 1/2 суха
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • зелена салата - за украса
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете печурките и махнете пънчетата им.

Отстранените пънчета сипете в блендер заедно с накъсаната чабата и нарязания бекон. Поръсете със сол и черен пипер, добавете омекналото масло и пасирайте.

Прехвърлете в купа сместа и напълнете гъбите.

Във всяка гъбка чукнете по едно пъдпъдъче яйце, след това сложете нарязано чоризо и завършете с моцарелата.

Загрейте фурната и изпечете гъбите до готовност.

Поднесете ги със свежа салата и може да консумирате както топли, така и студени.

Пълнените кралски печурки с бекон и моцарела са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: