Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Селска манджа с македонска наденица

Селска манджа с македонска наденица

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Селска манджа с македонска наденица
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Какво да правим с македонската наденица, освен чудна манджичка"

Необходими продукти

  • домати - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • наденица - 3 броя по избор (Македонска)
  • олио - 4 с.лъжици
  • чушки - 1 брой
  • чесън - 3 скилидки
  • вода - 700 мл (топла)
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • лук - 1 голяма глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 5 зърна
  • черен пипер - 1 щ.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрйте олиото и запържете наситнените лук, чушка и морков. Щом омекнат, добаете нарязаната наденица и гответе още малко.

СИпете брашното и червения пипер. Разбъркайте и сипете топлата вода.

Овкусете с дафиновия лист, сол на вкус, черния пипер на прах и на зърна. Гответе манджата до сгъстяване. Накрая добавете настъргания домат и чесъна.

Поръсете готовото ястие с магданоз. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Селската манджа с македонска наденица е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: