Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Тирамису с банани и ябълки

Тирамису с банани и ябълки

Тирамису с банани и ябълки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • бишкоти - 30 броя
  • за крема
  • желатин - 1 брой (10 г)
  • маскарпоне - 400 грама
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 300 мл
  • сиропиране
  • захар - 2 с.лъжици
  • еспресо - 1 ч.ч.
  • марсала - 50 мл
  • декорация
  • банани
  • сметана
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накиснете желатина в малко студена вода и оставете да набъбне.

Разбийте сметаната заедно със захарта. Сипете маскарпонето в купа и го смесете със сметаната, разбъркайте добре.

Разтопете желатина на водна баня и го сипете в сметановата смес, разбъркайте отново.

Сварете кафето със захарта, добавете виното Марсала.

Пригответе продълговата форма за кекс. Потопяйте бишкоти в кафето и наредете отстрани на формата бишкоти (може да се наложи да ги подрязвате).

Сипете половината от крема и отогре сложете потопени в кафето бишкоти. Сипете останалия сметанов крем и пак бишкоти.

Оставете тирамисуто в хладилник, за да стегне. Обърнете в подходяща чиния и гарнирайте с плодове и разбита сметана.

Тирамисуто с банани и ябълки е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: