Начин на приготвяне
Първо накиснете желатина в малко студена вода и оставете да набъбне.
Разбийте сметаната заедно със захарта. Сипете маскарпонето в купа и го смесете със сметаната, разбъркайте добре.
Разтопете желатина на водна баня и го сипете в сметановата смес, разбъркайте отново.
Сварете кафето със захарта, добавете виното Марсала.
Пригответе продълговата форма за кекс. Потопяйте бишкоти в кафето и наредете отстрани на формата бишкоти (може да се наложи да ги подрязвате).
Сипете половината от крема и отогре сложете потопени в кафето бишкоти. Сипете останалия сметанов крем и пак бишкоти.
Оставете тирамисуто в хладилник, за да стегне. Обърнете в подходяща чиния и гарнирайте с плодове и разбита сметана.
Тирамисуто с банани и ябълки е много вкусно.