Edin.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафели от спанак с таханов сос

Фалафели от спанак с таханов сос

Фалафели от спанак с таханов сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Много, ама много апетитни се получават тези спаначени фалафели. А сосчето ги прави още по-неустоими"

Необходими продукти

  • спанак - 2 шепи пресен
  • нахут - 3/4 буркан
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
  • кимион - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • лимонов сок
  • вода - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете нахута и го смесете с почистения и нарязан на едро спанак.

Блендирайте ги няколко пъти.

Сипете сместа в купа и добавете яйцето, галетата, царевичното брашно, бакпулвера и подправките.

Разбъркайте сместа и оформете от нея апетитните фалафели.

Пържете ги до златисто в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Поднесете ги с направения сос от сусамовия тахан, солта и лимоновия сок.

Фалафелите от спанак с таханов сос са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: